ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙ


Η διαδικασία για να βρούμε χρυσό σε αποθέσεις ποταμιού μέχρι την τελική φλέβα δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση όσο φαντάζεστε. Ωστόσο πρακτικά υπάρχουν μερικά μυστικά για την αναζήτηση αυτού του μετάλλου. Ένα από τα μυστικά είναι αν έχετε ακούσει ότι στα αρχαία χρόνια στην περιοχή υπήρχε κάποιο ορυχείο που να έβγαζε χρυσό,ασήμι, χαλκό ή κάποιο άλλο μετάλλευμα, επίσης  ο τρόπος αναζήτησης, η παρατήρηση, η υπομονή, η μελέτη, η εμπειρία και γενικά το πολύ καλό θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο. Η διαδικασία σε μια πολύ γενική ανάλυση είναι η εξής:

ΥΛΙΚΑ

Φτυάρι
χάρτης
Πιάτα Χρυσού Garrett
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτα από όλα πρέπει να εξακριβώσουμε αν στην κύτη του ποταμιού γύρω-γύρω έχουν φαγωθεί τα χώματα και αν ενώνονται κάποιοι άλλοι παραπόταμοι και φέρνουν νερό μαζί με χώμα και πετρώματα στο κυρίως ποτάμι. Για να ξέρουμε που ακριβώς βρήκαμε ψήγματα χρυσού σχεδιάζουμε έναν χάρτη και γνωστοποιούμε το μέρος που βρήκαμε αυτό το κομμάτι χρυσού.  Να τονίσουμε επίσης ότι για την αναζήτηση χρυσού σε ποταμοχειμάριες αποθέσεις και περαιτέρω για την αναζήτηση της τελικής φλέβας χρυσού στο βουνό, πρέπει να έχουν προηγηθεί οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Δηλαδή μια έντονη καταιγίδα με πλημμύρα. Μετά την καταιγίδα είναι πιο εύκολο να βρεθεί ο πολύτιμος χρυσός. Ο χρυσός μετά από μια έντονη βροχόπτωση μετακινείτε και συγκεντρώνετε σε μερικές θέσεις κλειδιά γύρω από το ποτάμι. Στο σχέδιο 1 βλέπετε την κλασσική ροή ενός ποταμού πριν την καταιγίδα. Το τοπίο μετά από μια έντονη καταιγίδα με πλημμύρα αλλάζει όπως θα δείτε στο σχέδιο 2.


σχέδιο 1: Χάρτης ψήγματα χρυσού


Μετά από μια έντονη καταιγίδα η κεντρική ροή του ποταμού επεκτείνετε όπως στο παρακάτω σχέδιο λόγω της πλημμύρας με αποτέλεσμα να μεταφέρονται και υλικά όπως για παράδειγμα άμμος κλπ και παράλληλα μεταφέρετε και ο χρυσός. Η αναζήτηση ξεκινά όταν το φαινόμενο ολοκληρωθεί και η ροή του ποταμού επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα ποτέ κατά την διάρκεια πλημμύρας. Ο λόγος που επιλέγουμε να αναζητήσουμε τον χρυσό μετά από έντονο καιρικό φαινόμενο είναι γιατί με αυτόν τον τρόπο το ίδιο το ποτάμι με απλά λόγια σκάβει το υπόστρωμα του με αποτέλεσμα να μεταφέρει το βαρύτερο υλικό και να το συγκεντρώνει καλύτερα σε θέσεις κλειδιά που στην περίπτωσή αυτή είναι και ο χρυσός. Ο χρυσός είναι το βαρύτερο μέταλλο και το ειδικό του βάρος είναι 19,5.


σχέδιο 2: Χάρτης χρυσό ποτάμι
Έτσι λοιπόν ξεκινώντας την αναζήτηση καλά είναι να έχουμε έναν ανιχνευτή χρυσού που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε πιο γρήγορα στον στόχο μας. Υπάρχουν οικονομικοί ανιχνευτές που εξειδικεύονται στην ανεύρεση φυσικού χρυσού όπως ο ΑΤΧ της Garrett, o Fors Gold της Nokta και ο AT Gold της Garrett . Για την φλέβα χρυσού πρέπει να ακολουθήσουμε τα στοιχεία που μας δίνονται από κατάνη προς ανάντη μέχρι να βρούμε την τελική πηγή του χρυσού, την φλέβα χρυσού. Είναι σαν να προσπαθείς να λύσεις ένα παζλ. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή η οποία στο ανάντη κάπου έχει χρυσό αλλά φυσικά δεν γνωρίζουμε την περιοχή αυτή. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν την αναζήτησή μας από κατάντη και θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε σιγά σιγά μελετώντας τον χώρο. Εάν έχει παρέμβει το νερό στην περίπτωση του χρυσού θα έχει αφήσει κάποια στοιχεία που συνήθως είναι περίπου στην μέση του ποταμού αλλά δεν είναι απόλυτο όπως στο παρακάτω σχέδιο 3.



σχέδιο 3: Χάρτης Χρυσού Βουνό


Δεν είναι απόλυτη ευθεία αλλά πάντα περνάει από μέρη που είναι κλειδιά δηλαδή εάν πάρουμε για παράδειγμα το παρακάτω σημείο Α στο σχέδιο 4. Θα δείτε ότι η συγκέντρωση χρυσού πρακτικά είναι σαν μια καμπύλη όπου το μεγαλύτερο ίχνος αφήνετε στο ανώτερο σημείο της καμπύλης αυτής αυτό είναι και το ίχνος που ακολουθούμε είναι το σημείο εκεί που είναι η κόκκινη γραμμή. Και αυτό γίνετε για τους εξής λόγους λόγω της μορφολογία του ποταμού, της διεύθυνσης του νερού, της φοράς του νερού και φυσικά λόγω των δυνάμεων του νερού κλπ.



σχέδιο 4: Χάρτης χρυσού σημεία 


Στα σημεία στο παραπάνω σχέδιο 4 που είναι σημειωμένα με χρώμα μοβ είναι μικρά λοφάκια που σχηματίζονται λόγω της ροής του νερού και αυτό γίνεται λόγω της ταχύτητας του νερού. Στο παρακάτω σχέδιο που ακολουθεί σχέδιο 5 θα δείτε που ακριβώς η ταχύτητα του νερού είναι μεγαλύτερη και που είναι μικρότερη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε για την αναζήτηση του χρυσού στην περιοχή μας. Γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε που θα υπάρχει καθίζηση του χρυσού τοπικά. Στο παρακάτω σχήμα 5 βλέπετε που είναι τα γρήγορα και αργά σημεία ροής του νερού. Ο χρυσός υπάρχει κοντά και γύρω από τα σημεία Α του χάρτη προς τα εκεί προσδιορίζουμε την ερευνά μας για την αναζήτηση του που θα γίνει με τους νέους ανιχνευτές χρυσού και με τα πιάτα- gold pans- γιατί η σύγχρονη τεχνολογία μας βοηθάει να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. 


σχέδιο 5: Χάρτης Χρυσού Λοφάκια

Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι οι περιοχές με μεγαλύτερες πιθανότητες εύρεσης χρυσού είναι οι περιοχές και τα σημεία με μοβ χρώμα. θα παρατηρήσετε μικρά λοφάκια είναι πολύ εύκολο να τα ξεχωρίσετε με μια ματιά. Εκεί λοιπόν θα ξεκινήσετε έρευνα για χρυσό σκάβοντας, σκαλίζοντας το χώμα. Η αναζήτηση και η δειγματοληψία για χρυσό θα γίνει κάθετα σε αυτά τα λοφάκια όπως στο σχήμα 6 που ακολουθεί. Δηλαδή θα γίνει εκεί ακριβώς που είναι οι κίτρινες γραμμές κατά μήκος αυτών.


σχέδιο 6: Χάρτης  χρυσού - Μονοπάτια- Σημάδια 
Οι περιοχές αυτές συνήθως εμφανίζονται σαν αμμουδιές στην άκρη ή λάσπη και μεγαλύτερο βότσαλο ή μεγάλες κροκάλες στο εσωτερικό ίσως και λίγη βλάστηση, όμως δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι σημαντικό ρόλο παίζει και η γεωμορφολογία τις περιοχής. Το πιο σημαντικό σε όλη την διαδικασία είναι να καταλάβετε την ροή του ποταμούoύ για να αυξήσετε τις πιθανότητες. Ξεκινώντας λοιπόν την διαδικασία δειγματοληψίας στις περιοχές αυτές χρησιμοποιώντας το μηχάνημα που είπαμε παραπάνω. θα δείτε ότι κατά μήκος της κίτρινης γραμμής εάν βρείτε χρυσό θα αυξομειώνετε ο χρυσός, σε ποσότητα και μέγεθος κλπ. Το σημείο που θα έχει καλύτερη ποιότητα ποσότητα και μέγεθος το σημειώνουμε στο χάρτη και συνεχίζουμε προς τα πάνω στο ποτάμι μέχρι να σχηματίσουμε το τελικό μονοπάτι χάρτη σημάδια χρυσού φυσικό είναι να βρούμε για την πηγή του χρυσού.
Στον εκθεσιακό χώρο του καταστήματός μας θα βρείτε ανιχνευτές μετάλλων, μηχανήματα χρυσού, Παλμικοί ανιχνευτές, VLF, ανιχνευτές αποστάσεως, ραβδοσκοπικά μηχανήματα, gold detectors, υποβρύχιες κάμερες βυθού, γεωραντάρ, βιομηχανικούς ανιχνευτές, ανιχνευτές ασφαλείας security , κάμερες ελέγχου οχημάτων, βιβλία με σημάδια, αξεσουάρ, εξοπλισμό έρευνας φυσικού χρυσού, pinpointers, long range detectors, metal detectors.
Με δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα: Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Φάρσαλα, Τρίκαλα, Λάρισα, Σπάρτη, Χανιά, Κυκλάδες, Ρόδο, Κέρκυρα,  Αθήνα, Καβάλα, Άρτα, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Χαλκιδική, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Πειραιά.  
Η εταιρία POLATIDIS GROUP διαθέτει τους καλύτερους και ικανότερους τεχνικούς ώστε να παρέχει με υπευθυνότητα συνεχή τεχνική υποστήριξη σε όλα τα θέματα ανιχνευτών μετάλλων.
Για κάθε πρόσθετη πληροφορία καλέστε στο 23810 23237 ή στο 694-1550822